Trust bettutproving


Trust Bett

__________________________

Nu utökar jag verksamheten med såkallad "Bit fitting"  / Bettutprovning med bett från det väldigt populära märket Trust Equesterian!


För att kunna erbjuda er kunder ännu bättre service och rådgivning har jag nu blivit återförsäljare för trust. Jag kommer ha ett brett sortiment hemma utav trust betten samt kommer även kunna ta beställningar.


Trust är ett holländskt ridsportsmärke som säljs av Equine Industry som grundades av Teun van Riel. Trust tillverkar högklassiga ridsportsprodukter, t.ex. hästtäckena Trust Tetris, Trustbetten samt en hel uppsjö av bra, prisvärda & funktionella ridsportsprodukter till häst.


trust tillverkar inovativa och anatomiska bett i tre olika material, sweet iron, gummi och läderbett.


För många år sedan var det vanligast att man red med 2 delade tjocka och till och med ihåliga bett. De 2-delade betten frångår vi mer och mer i dag då man upptäckt att dessa bett lätt skadar det tunna brosklagret under tandköttet i gommen. Vi rider inte heller med så tjocka bett längre då utrymmet för bett är väldigt begränsat i hästens mun.

I dag är det i stället vanligast att vi rider och kör med 3-delade (2 ledade), massiva bett, som de flesta hästar trivs väldigt bra med.

Det är mycket viktigt att bettet tillpassas rätt. Sidostyckena ska vara så spända att det bildas 2 rynkor i vardera mungipan och om du drar försiktigt i vardera bettringen nedåt så skall rynkorna slätas ut. Sitter det för löst är risken stor att hästen lägger tungan över bettet.


Rätt Bett AB

Heljesvägen 1 43736 LINDOME

0733-588519 Matilda@rattbett.se