Om mig

________________________

Om mig!


Hästarna har alltid varit min passion och mitt stora intresse här i livet och att jag är en riktig hästtjej råder det ingen större tvekan om. Hästarna har varit en del utav min livsstil så länge jag kan minnas och det hela började redan när jag bara var några år gammal och vi brukade promenara till en hage nära vårt hus och hälsa på hästarna, och redan där blev hästarna mina number one.

När jag var fyra år gammal fick jag lov att börja rida på ridskola en dag i veckan (veckans absoluta höjdpunkt) och när jag var tio fick jag min allra första häst. Sedan dess har allt rullat på i en rasande fart, från att komma från en familj med helt utan hästintresse till att äga ca 8-9 hästar där hela familjen är inblandad och även driver en mindre hobby uppfödning av hopphästar.


Jag började jobba extra som stallskötare redan när jag var tolv år gammal och ville vara i stallet jämt. Jag har sedan dess jobbat och praktiserat i ett flertal olika stall och har därmed fått lära mig väldigt mycket, allt från stallskötsel till ridning och utbildning av unghästar.När jag var sexton och det var dags att välja gymnasium var valet enkelt - Kungsbacka Ridgymnasium såklart. Jag ville ju jobba med hästar.

 

 

Under ponnyåren hann jag rida upp till MSV A med placering på en ponny som jag tog upp i klasserna själv. Som junior och YR red jag upp till 1,40 med placering på elitnivå. Nu för tiden rider jag upp till 1,40 nivå och rider även familjens unghästar.

 

Efter gymnasiet började jag jobba inom vårt familjeföretag och gjorde de i några år men efter för många timmar bakom datorskärmen kände jag att det var dags för något nytt och bestämde mig då för att söka till The American School of Equine Dentistry som är den ledande skolan inom hästtänder.

 

För att komma in var det lång väntan och goda rekommendationer och lång yrkeserfarenhet som krävdes. 9 månader innan jag skulle åka fick jag hem kurslitteraturen som tur var, för allt var på engelska och latin och vi läste hela hästens anatomi mycket ingående. Vi var 13 elever och 8 lärare så vi fick väldigt bra undervisning. Dr Raymond Hyde vår huvudlärare är en av världens absolut främsta inom området och har även lång erfarenhet som veterinär.

Jag stannade även kvar i USA och praktiserade extra och fick då den stora möjligheten att praktisera hos en som heter Mike Lawrence, han är en utav världens abslout bästa hästtandteknier och är vice president för The International Association of equine dentistry (IAED).   En riktig förebild med andra ord!


Efter att ha arbetat med företaget i några år valde jag att åter igen packa väskan och åka tillbaka till usa för att göra Ytterligare en kurs på master nivå sk. "advanced equine dentistry". även denna gång hos The american School Of Equine Dentistry. Det var otroligt kul att komma tillbaka till skolan igen samt även att få ett kvitto på att man gör ett bra jobb, för det fick jag! Jag fick även äran att lära upp några av första års eleverna som gick på skolan vilket var väldigt roligt. 


Jag älskar att arbeta med hästarna och försöker att alltid ta det lugnt så hästarna inte blir nervösa, vilket gör att de flesta hästar litar på mig och låter mig göra deras tänder utan protester.

 

Vill du veta mer om mig och mitt sätt att arbeta eller bara fråga om något så är du alltid välkommen att ringa mig!

 


Rätt Bett AB

Heljesvägen 1 43736 LINDOME

0733-588519 Matilda@rattbett.se